Divat: A Thomas Magnum stiló

2011.07.17. 21:16 Chief Stone

Kortárs divattal foglalkozó cikksorozatunkat elsőre talán meglepő módon egy retró figurával kezdjük. Sokan alulértékelik Tom Sellecknek a férfitársadalomra gyakorolt hatását, pedig valójában generációk nőttek fel úgy, hogy minden perspektíva nélkül egy trópusi szigeten szerettek volna fetrengeni. Ennek a szociális hatásait talán még ma is érezzük. De hát miért is ne éreznénk, ki ne szeretne egész évben a Paradicsomban fetrengeni… és hetente legalább egyszer 45 percre mindig más nővel flörtölni. Természetesen eredményesen. A siker titka pedig a kinézet, hiszen tudjuk, hogy Magnum se a szigetek legjobb magánnyomozója pozíciójában kezdte a sorozatot, a csábereje viszont már akkor is megvolt. A szkeptikusok ezt persze a Ferrarinak tudják be, de ne hagyjuk, hogy lerombolják bennünk saját kis paradicsomunkat. A Kobrablog garantálja, hogy ha megfogadjátok divattanácsunkat, és a lentiek szerint öltözködtök, legalábbis egy kiváló beszélgetés kezdeményezőt kaptok a lányokhoz.

Ne felejtsük el, hogy Magnum a 80-as és 90-es évekbeli filmvilág egy kiemelten kulturált figurája volt. Gondoljunk csak Bruce Willis folyamatosan másnapos karaktereire, Mel Gibson (akkor még csak a képernyőn) őrült személyiségére vagy a kőkemény halálosztó és blogunk nevéhez szorosan kapcsolódó Kobretti nyomozóra, esetleg Schwartzenegger alakítására a Kommandó című vagy bármelyik más filmben. Számtalan példával tehát ellentétben Thomas Sullivan Magnum ugyanúgy katona volt, mint az előbb említett alakok nagy része, mégsem egyből egy hatos sörre ugrott be a boltba, miután leszerelték Vietnámból hazajövet. A háború nyilván Magnumot is megviselte, de ő rájött, a Paradicsomban ezt könnyebb elfelejteni, mint Los Angelesben két whisky és puskagolyó között. Magnumra tehát fel lehetett nézni. Bejött a nők széles körének, nem csak azok vonzódtak hozzá, akiket vert a faterja sörrel a kezében esténként.
 
A dolog szépsége, hogy Magnum öltözetét a szokásos mindennapi, mai divatnak megfelelő viseletünkből csupán apró kis változtatásokkal is könnyen elérhetjük, és szerencsére a budapesti nyár is kiválóan alkalmas rá, hogy némi öltözködési tanács után bárki hawaii-nak érezhesse magát. Ne felejtsük azt se, még mindig itt van a nyári leárazás, kiváló alkalom, hogy a felsorolt tanácsok közül párat megfontoljatok.
Vegyük hát sorba tetőtől talpig:
Sapka:
A fejviselet esetében elég szűk a választék. Mindenképpen a baseballsapkák területén kell maradnunk, de a truckerek még természetesen beleférnek. A tökéletes megoldás egy eredeti Detroit Tigers sapka, tengerészkék színben. Ezt online be lehet szerezni, de ha ez nincs, szinte bármilyen kék sapka vagy trucker (az lehet más színű: zöld vagy piros-fehér főleg) jó lesz. Itthon a Speedben és a Zoneban, aminek már nem is ez a neve, csak ezt a 2pac rapper truckert lehet kapni. Én például a Quicksilver kínálatában találtam kiváló sapkát, de érdemes az O’neil-t is csekkolni. 
 
Ing:
Az ing az egész stílus kulcsa, és sajnos a legnehezebben beszerezhető darabja a ruhatárnak. Ajánlom mindenkinek, amennyiben komolyan gondolja, vagy csak sok pénze van, rendeljen Jungle Bird vagy Star Orchid, esetleg Calla Lily inget a www.mauishirts.com weboldalról, de semmiképp ne vegyen Detonator hawaii inget a Metróban, Cherokee-t a Tescoban vagy bármit a Jeans Clubban. Amennyiben mégis, sajnos az előre garantált eredmények elérését nem tudjuk biztosítani!
Ha nem akarunk ilyen látványosan Magnumnak (vagy elhízott nyugdíjas amerikai turistának) öltözni, már egy egyszerű rövid ujjú rózsaszín ing is csodákat tehet az ember kinézetével. Elmegy még a khaki, drapp vagy bézs szafaris-mellkaszsebes ing (rövid és hosszú ujjal) is.
 
Galléros Póló:
Habár a mai fiatalok körében már nem annyira ciki felvenni egy inget (sőt épp ellenkezőleg), mint 10 éve, még mindig vannak, akik nem nőttek ki a pólós korszakukból. Ha már ők sem ragaszkodnak a fruit of the loom és Gildan márka kiváló Metallica, System of a Down, Children of Bodom, stb… kollekciójához, nyugodtan próbáljanak fel bármilyen teniszpólót. Ez is szerves része Magnum lezser megjelenésének. Az az igazság, hogy mind a Ralph Lauren Polo Sport, mind a Lacoste cuccok, amiket Tom Selleck hordott, itthon nevetségesen drágán kaphatóak, úgyhogy mindenkit arra bátorítok, sétáljon el a Springfieldbe, menjen oda a promóciós polchoz, és vegyen 10.000 vagy mennyi ft-ért két galléros pólót. Zöld és kék színben mondjuk, de a gallért semmiképp ne állítsa fel!
Nadrág:
Ez a legkönnyebben beszerezhető termékek kategóriája, hiszen szinte bármilyen világoskék farmer megteszi. Jóllehet Magnum Levi’s-ben járt, ehhez nem kell ragaszkodnunk, akár egy Zara vagy SPF utcai farmer is megteszi.
A farmeren kívül tökéletes egy fehér vagy drapp vászonnadrág vagy bármilyen short, ami éppen csak az ágyékunk vonala alatt ér véget. Ez utóbbit azért bevallom, nehezebb szerezni. Keresgéljünk a Hervis vagy Dechatlon környékén, míg vászonnadrágokat már az előbb említett két „menő” boltban is kaphatunk értelmes áron.
Cipő:
 
Ezzel is szerencsénk van, hiszen épp az idei divattal jöttek vissza a laza vitorlás-belelépős cipők. Ilyet most szinte bármelyik boltban találunk, akár olcsón is.
 
 
A másik lehetőség a Puma sportcipő. A 80-as évek elején gyártott easy rider I ma már ugyan nem kapható, de nagytestvére, az easy rider III viszont igen. Fehér színben szinte tökéletes összképet ad a fent említett ruhákkal.
 
 
Kiegészítők:
Napszemüveg: Itt is elég nagy mozgásterünk van, hiszen a Ray Ban még mindig a szemüvegek egyik legmenőbb márkája, plusz cégpolitikájuk kiemelt része a klasszikus repülőgép pilóta kinézet megtartása. Thomas valójában Shooterben járt, de már egy alap Aviator is tökéletesen passzol a képbe. Mindez persze nyakba akasztós zsinór nélkül semmit se ér!
Óra: Hát nem javaslom senkinek, hogy ezért vegyen egy Rolexet, úgyhogy önhatalmúlag ebben a kategóriában szabad kezet adok, a fémpántos modelleket javasolva.
Öv: A filmek alapján egy khaki szövetövet tanácsolnék, de ez a kiegészítő szintén másodlagos, ha a szemüveg és a többi rendben van.
Pénztárca: Talán lehet még ma is kapni Shell smart pontokért ilyen undorítóan világító vörös ferraris pénztárcát. Na, olyan volt Magnumnak…
Zokni: Ha igazán lazák akarunk lenni, ne is titokzoknit vegyünk, még akkor se, ha már végre rábeszéltük anyukánkat, hogy a térdig érő, fehér Active zoknikat nem fogjuk hordani, hiába veszi meg nekünk. A legjobb, ha egyáltalán nem veszünk zoknit, ez a hawaii érzés.
Szivar: ... Bizony!
Azoknak, akik igazán belelkesültek, a következő oldalt tudjuk ajánlani: http://www.magnum-mania.com/Lists/Magnum_Gear.html. Ez a valaha készített egyik legkomolyabb fan oldal, ahol mindent meg tudunk venni, amit Magnumon láthattunk!!!

 

komment

Címkék: kultúra divat

süti beállítások módosítása